Nu är vårt program för Skåneveckan klart. Det händer spännande saker varje dag på Adelgatan 5 i Malmö. Varje dag har ett eget tema och varje dag innehåller erfarenheter från forskning, profession och det egenupplevda. Hela programmet finns här!

Måndag 9/10 

Temat är Barn och unga. Medverkar gör bland andra Louise Aronsson,  Ida Wreland, Eva Holmström, Anders Åkesson, Anna Nilsson och Felicia Lindén.

Tisdag 10/10

Temat är kris. Under dagen behandlas FACT (en integrerad vårdform), trauman och PTSD, föreningen Mind presenterar sig och sin stödverksamhet.  Tjipke Stella Schmitd delar med sig av egna erfarenheter.

Onsdag 11/10

Temat är återhämtning. Utskrivningsguiden, en social mobiliseringskurs och en planerad ”Recovery School” presenteras under dagen. Dagens egna berättelser levereras av Marinos Willert och Hanna Hildeman. Anna Nilsson informerar om föreningarna SHEDO och Frisk och Fri.

Torsdag 12/10

Temat är inflytande på alla nivåer. NSPH Skånes verktygslåda och några av verktygen presenteras, Återhämtningsguiden, Patientforum, brukarrevision och (H)järnkoll Skåne. Egna erfarenheter bjuds av Ann Wirsén Meurling.

Fredag 13/10

Temat är beroende och narkotika. Under dagen medverkar Ted Goldberg, Michaela Sjögren Cronstedt, Hans Swärd, Lisa Andersson, Björn Johnsson och Åsa Magnusson. Bland rubrikerna finns Bostad först och utvärderingen av Skånes LARO-mottagningar.

Lördag 14/10

NSPH från Västra Götaland hälsar på och berättar om sin verksamhet! Vi vågar nog utlova att brukarrörelsens roll i PEER support och Recovery College kommer behandlas under dagen.

Söndag 15/10

Frukost och samtal om veckan.

Skåneveckan för psykisk hälsa är en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa. I hela Skåne arrangeras seminarier, kulturarrangemang och mötesplatser.

Skåneveckan infaller varje år samma vecka som WHO:s världsdag för psykisk hälsa, 10/10. Vanligen är det vecka 41.

Stängt för kommentarer.